Menu
Sort plumbat tip mantou pentru pacienti sau operatori Mărește

Sort plumbat tip mantou pentru pacienti sau operatori

Sort mantou -G

1 692,00 lei (TVA inclus)

Informații

Sortul de protectie plumbat de tip mantou este utilizat de catre personalul operator si pacienti in timpul examinarilor radiologice cu sau fara proceduri interventionale, pentru situatiile in care radiatiile au incidenta frontala asupra personalului sau pacientilor. Mantoul protejeaza partea anterioara a corpului de la umeri pana sub genunchi, iar partea posterioara este protejata de catre benzile care se intersecteaza. Echivalenta de plumb poate varia intre 0,25 mm, 0,35 mm sau 0,50 mm, lungimea variaza intre 90 si 130 cm, largimea la sold variaza intre 50, 60, 75 cm. Pretul este pentru un sort cu echivalenta de 0,50 mm, lungimea de 110 cm si largimea la sold de 50 cm. Sortul tip mantou pentru operatori sau pacienti se livreaza la comanda in functie de caracteristicile solicitate. Sortul nu are guler pentru protectia pacientului.

 

Depozitare si durata de viata

Durata de viata a echipamentelor de protectie la radiatii X variaza de la 5 la 10 ani in functie de utilizarea si conditiile de manevrare si stocare a acestora. In acest sens va recomandam:

- Evitati expunerea directa la caldura si umiditate

- A se aseza, dupa utilizare, pe un umeras de haine sau un suport metalic de prosoape de baie.

- A nu se impaturi sau impacheta  pentru ca echipamentul va face cute si se va sifona.

- A nu se atarna de cuie sau carlige pentru ca materialul de vilyl plumabt se va distorsiona

Pentru transport va recomandam sa impaturiti cu grija echipamentul si sa il transportanti in ambalajul original sau intr-un ambalaj similar.

 

Curatare

Stratul protector al echipamentelor de protectie la radiatii X Medical Index previne patrunderea prafului si a mizeriei in material.

Pentru a preveni deteriorarea echipamentelor:

- Curatati in mod frecvent de praf cu un burete sau carpa inmuiata intr-o solutie de apa cu sapun

- Curatati petele umede cu un detergent caldut si o carpa moale

- Curatati petele uscate cu un detergent caldut si lasati sa actioneze pentru 60 de minute. Apoi clatiti cu o carpa moale inmuiata in apa.

-  Pentru pete foarte rezistente va recomandam sa folositi o solutie apoasa de 10% concentratie de tiosulfat de sodiu dupa recomandarile producatorului solutiei.

- Va rugam sa nu folositi agenti de curatate caustici cum ar fi solventii pe baza de alcool, gazolina si ditualti, nu scufundati in apa si nu spalati sub un robinet cu apa curgatoare.

 

Dezinfectarea

Nu folositi dezinfectanti pe baza de alcool si nu autoclavati.